Sofia Källgren

Frae Wikipedia
Jump to navigation Jump to search
Sofia Källgren
Sofia Kallgren (1170161861).jpg
Sofia Källgren
Background information
Born 17 August 1970(1970-08-17)
Högsbo,  Swaden
Thrift Sangster
Years active 1986-

Anna Sofia Helena Källgren, kent as Sofia Källgren (born 17 August 1970, Högsbo, Swaden), is a Swadish sangster. She sings in twa ither leids, Inglis an Mandarin Cheenese, in addeetion tae in Swadish.

In 1982 she debuted on the TV-program Gomorron Sverige on Sveriges Television. In 1986 she performit the sang "I Know Him So Well" frae Chess in De okändas revy leadin tae pairticipation in a televised talent show Folkparkernas talangjakt. In 1987 she wis awairdit the Ulla Billquist-scholarship.

Källgren performit a sang, "Världen är vacker", entered tae Melodifestivalen 1989. The sang wis no selectit, but Källgren wis affered tae perform the sang "Världen är vår" wi Visitors. In Melodifestivalen 1990 she entered again an performit "Handen på hjärtat" solo backit up bi three dancers wearin pairtial fursuits.

She haes performit as Belles in the Swadish version o Beauty and the Beast an as Odette in The Swan Princess. She wis awairdit Guldmasken (The Gowden Mask) for her 1998 performance in the muisical Miss Saigon at Göta Lejon in Stockholm.

Källgren haes performit in several kirk concerts an festivals. In 2000 she toured wi Rhapsody in Rock, replacin Carola Häggkvist, an that Christenmas she toured wi Tito Beltran, Orsa spelmän an Kalle Moraeus. Thegither wi Robert Wells she pairticipatit in Melodifestivalen 2003, but failed tae reach the feenal.

Källgren lives in Bromma wi her husband an their son.

Selected discografie[eedit | eedit soorce]

Albums[eedit | eedit soorce]

  • Handen på hjärtat (1990)
  • Julen är kommen (1990)
  • Min älskade (1992)
  • Skönheten och odjuret (soondtrack) (1992)
  • Mina sånger (1994)
  • My Love (2003)
  • 東方西方 (Eastward Westward) vol. 1 (2005)
  • 東方西方 (Eastward Westward) vol. 2 (2006)
  • Cinema Paradiso (2008)

Singles[eedit | eedit soorce]

  • "Längtans vind" / "Världen är vacker" (1989)
  • "Phantom of the Opera" / "Wherever You Go" (duet wi Uffe Persson) (1989)
  • "Världen är vår" / "The World in Our Hands" (wi Visitors) (1989)
  • "This Time" / "Jag kan se en ängel" (1990)
  • "Kärleken är en hemlighet" / "Regnbågen" (1991)
  • "Beatrice" / "Luften jag andas (kärlekens mjuka röst)" (1992)
  • "Skönheten och odjuret" (duet wi Tommy Körberg) / "Till marknaden" / "Kampen på torget" (1992)
  • "För längre än för alltid" (duet wi Roger Pontare) (1995)
  • "Fri" / "En vinterdag" (frae the film Sprängaren) (2001)
  • "My Love" (wi Robert Wells) (2003)
  • "Eastward Westward" (2005)

The sang "Handen på hjärtat" chairtit on Svensktoppen an aw

Freemit airtins[eedit | eedit soorce]