Zeki Müren

Frae Wikipedia
Jump to navigation Jump to search
Zeki Müren
Born 6 December 1933(1933-12-06)
Bursa, Turkey
Deid September 24, 1996(1996-09-24) (aged 64)
Izmir, Turkey
Genres Clessical muisic
Thrift Sangster-sangwriter
Years active 1950-1996
Wabsteid Zeki Müren signature.png

Zeki Müren (Turkis pronunciation: [zeˈci myˈɾen]; 24 September 1954 in Bursa, dee'd in İzmir on 24 September 1996) wis a Turkis clessical muisic sangster, sang-writer an producer. Her elk-names include the "Pasha o Turkis clessical muisic"[1] an Sanat Güneşi.[2]

Discografie[eedit | eedit soorce]

Muisic Albums[eedit | eedit soorce]

  • 1970 Senede Bir Gün
  • 1973 Pırlanta 1
  • 1973 Pırlanta 2
  • 1973 Pırlanta 3
  • 1973 Pırlanta 4
  • 1973 Hatıra
  • 1974 Anılarım
  • 1975 Mücevher
  • 1976 Güneşin Oğlu
  • 1979 Nazar Boncuğu
  • 1980 Sükse
  • 1981 Kahır Mektubu
  • 1982 Eskimeyen Dost
  • 1984 Hayat Öpücüğü
  • 1985 Masal
  • 1986 Helal Olsun
  • 1987 Aşk Kurbanı
  • 1988 Gözlerin Doğuyor Gecelerime
  • 1989 Ayrıldık İşte
  • 1989 Karanlıklar Güneşi
  • 1989 Zirvedeki Şarkılar
  • 1989 Dilek Çeşmesi
  • 1990 Bir Tatlı Tebessüm
  • 1991 Doruktaki Nağmeler
  • 1992 Sorma
  • 1996 Belgeseli
Albums published posthumously
  • 2000 Muazzez Abacı & Zeki Müren Düet
  • 2005 Selahattin Pınar Şarkıları
  • 2005 Sadettin Kaynak Şarkıları
  • 2005 Zeki Müren: 1955–1963 Kayıtları
  • 2006 Batmayan Güneş

Notes[eedit | eedit soorce]

  1. Hangi Zeki Müren şarkısı duygularınızı en iyi ifade ediyor?, CNN Turkis (2012)
  2. Sultan Uçar, Gizli kasadaki Zeki Müren, Habertürk] (31 December 2013)

Freemit airtins[eedit | eedit soorce]