Joaquín Cordero

Frae Wikipedia
Jump to navigation Jump to search
Joaquín Cordero
BornJoaquín Cordero Aurrecoechea
16 August 1922(1922-08-16)
Puebla, Mexico
Died19 Februar 2013(2013-02-19) (aged 90)
Mexico Ceety, Mexico
Years active1944–2010
Hauf-marrae(s)Alma Guzmán[1]
ChilderGabriel Cordero Guzmán[2]
David Cordero Guzmán
Antonio Cordero Guzmán[3]
ParentsRosario Aurrecoechea
Rafael Cordero

Joaquín Cordero (Spaingie pronunciation: [xoakin kordero];(16 August 1922 - 19 Februar 2013)[4] wis a Mexican actor o the cinema, theatre an telenovelas.[5]

Biografie[eedit | eedit soorce]

Shortly efter his birth, Cordero’s faimily muivit tae Mexico Ceety, an in the follaein years he studiet in a seminar an even considered becomin a priest, but eventually he decidit tae pursue a law career. Efter three years o law classes, against his faimily’s wishes he decidit tae acome an actor.

He initially appeared in sma roles but bi his early fifties he wis gettin hintle lairger roles. Eventually he became ane o the maist popular actors in Mexican cinema.

Cordero shawn appeared in theatre an on televeesion an aw an in the latter middlin in numerous telenovelas an winnin numerous awairds.[5] His maist recent telenovelas includit La Madrastra an Destilando Amor.

Daith[eedit | eedit soorce]

Joaquin Cordero dee'd in his sleep on 19 Februar 2013 in Mexico Ceety.[6] He wis 90.

Faimily[eedit | eedit soorce]

He wis the son o Don Rafael Cordero Pita[7] an Rosario Aurrecoechea an brither o Víctor Cordero Aurrecoechea.[8]

His wife wis Alma Guzmán, the hauf-sister o jurnalist Maxine Woodside. Alma bore a son namit David.[9]

Filmografie[eedit | eedit soorce]

  • El Corsario Negro (1944)
  • Una Gitana en México (1945)
  • No Te Cases con mi Mujer (1947)
  • Mujer (1947)
  • ¡A Volar Joven! (1947)
  • Se La IIevo el Remington (1948) as Rodrigo
  • La rebelian de los fantasmas (1949) as Romeo
  • El gran campeón (1949)
  • Yo maté a Juan Charrasasquedo (1949)
  • No me quieras tanto (1949)
  • Venus de Fuego (1949)
  • Quinto patio (1950)
  • Yo tambien soy de Jalisco (1950)
  • Peregrina (1951)
  • Tercio de quites (1951)
  • Todos son mis hijos (1951) as Juan Salgado
  • Mujer sin amor, Una (1952) as Carlos
  • Tres alegres Comadres, Las (1952)
  • Pepe el Toro (1953) as Lalo Gallardo
  • El gran mentiroso (1953) as Fernanado Palmerin
  • Venganza en el Circo (1954) as Fernando
  • Romance de Fieras (1954) as Javier Ponce
  • Fugitivos: Pueblo de Proscritos (1955) as Jacinto
  • El Río y la muerte (1955) as Gerardo Anguiano
  • La Venganza de los Villalobos (1955)
  • Tierra de hombres (1956) as Fernando
  • La Faraona (1956)
  • Cinco vidas y un destino (1957) as Marrcos Navarro
  • El boxeador (1958) as Natalio Sanchez/Kid Relampago
  • El derecho a la vida (1959) as Enrique
  • Kermesse (1959) as Alberto Torres
  • Manicomio (1959) as Dr. Ricardo Andrade
  • La reina del cielo (1959) as Bartolome
  • Mi amor frente al pasado (1960)
  • Un chico valiente (1960)
  • Tesoro de Chucho el Roto, El (1960)
  • ¡Qué bonito amor! (1960)
  • Orlak, el infierno de Frankenstein (1960) as Jaime Rojas/Orlak
  • El Gato (1961)
  • En carne propia (1961) as Gabriel Lozano
  • Bonitas las tapatías (1961)
  • Tres tristes tigres (1961) as Lorenzo
  • Santo contra cerebro del mal (1961) as Dr. Campos
  • Ay Chabela...! (1961)
  • Suerte te dé Dios (1961) as Lupe
  • Atrás de las nubes (1962) as Bandido
  • El asesino enmascarado (1962)
  • El rey de la pistola (1962)
  • Monte Escondido o Leonardo Moncada (1962) as Leonardo Moncada
  • Asesinos de la lucha libre (1962) as Joaquin
  • Juventud sin Dios (1962) as Lambert J. Dehner
  • Dr. Satan (1962) as Dr. Satan
  • El terrible gigante de las nieves (1962)
  • La herencia (1962)
  • Atrás de las nubes (1962)
  • Asesinos de la lucha libre (1962) as Joaquin
  • México de mis recuerdos (1963) as Pablo Flores
  • En la vieja Californie (1963) as Antonio/Don Pedro
  • Desencuentro (1964)
  • Historia de un cobarde (1964)
  • Así amaron nuestros padres (1964)
  • Amores de Marieta - Los Fabulosos 20s, Los (1964)
  • La sombra de los hijos (1964)
  • El río de las ánimas (1964) as Leonardo Moncada
  • Sinful (1965) as César Domínguez
  • La loba (1965) as Dr. Alejandro Bernstein
  • Cien gritos de terror (1965) as Julio (segment Panico)
  • Doctor Satán (1966)
  • El hijo del diablo (1966)
  • Esta noche no (1966) as Carlos Martínez
  • Una señora estupenda (1966) as Fernando
  • La Duda (1967)
  • Los tres mosqueteros de Dios (1967)
  • El centauro Pancho Villa (1967) as Santos Patricio
  • Dr. Satán y la magia negra (1968) as Dr. Satan
  • 24 horas de placer (1969) as Ruben
  • Patsy, mi amor (1969) as Patsy's faither
  • Los problemas de mamá (1970) as Lorenzo
  • Las máscaras (1971)
  • El amor tiene cara de mujer (1971)
  • Bajo el ardiente sol (1971)
  • Los Corrompidos (1971) as Raúl
  • Me llaman Martina Sola (1972)
  • ¿Quien? (1973)
  • La justicia tiene doce años (1973) as Vicente
  • Ha llegado una intrusa (1974) as Carlos Moran
  • Fantoche (1977)
  • Cuchillo (1978) as Demonio Azul
  • El Ardiente Secreto (1978) as Eduardo
  • Te quiero (1979)
  • J. J. Juez (1979)
  • Fieras contra fieras (1982)
  • La voz de la tierra (1982)
  • Eclipse (1984)
  • La niña de los hoyitos (1984)
  • Braceras y mojados (1984)
  • Perros salvajes (1984)
  • El Cafre (1986)
  • Ratas de la ciudad (1986)
  • Como duele callar (1987)
  • Amor en silencio (1987) as Miguel
  • Secta satanica (1990)
  • Amor de nadie (1990) as Raúl
  • Commando judicial (1990)
  • Un rostro en mi pasado (1990)
  • Triste juventud (1990)
  • Los Parientes Pobres (1993) as Evaristo Olmos
  • Pura, La (1994) as Bernardo
  • Canción de amor (1996) as Aníbal
  • Reclusorio (1997)
  • El Sexenio de la muerte (1997) as Dr. Julian Bonaparte
  • Por tu amor (1999) as Lazaro Robledo
  • Mi Destino Eres Tú (2000) as José Ignacio Rivadeneira Orendain
  • Abrázame Muy Fuerte (2001) as Don Severiano Álvarez
  • Padres culpables (2001) as Ramon
  • Carita de Ángel (2001) as Don Adolfo Valle
  • Entre el amor y el odio (2002) as Fernando Villareal
  • ¡Vivan los niños! (2002) as Don Joaquín
  • Doble secuestro (2003) as Fernando Cortéz
  • La Madrastra (2005) as Padre Belisario
  • Destilando Amor (2007) as Don Amador
  • Fuego En La Sangre (2008) as Don Agustin (telenovela)[10]
  • Los Inadaptados (2010)

References[eedit | eedit soorce]

Freemit airtins[eedit | eedit soorce]