El Chapo de Sinaloa

Frae Wikipedia, the free beuk o knawledge
Jump to navigation Jump to search
El Chapo de Sinaloa
Birth nameErnesto Pérez
OreiginBadiraguato, Sinaloa, Mexico
GenresNorteño
Years active1995 – present
LabelsPaloma Records
Wabsteidwww.elchapooficial.com

Ernesto Pérez (born in Badiraguato, Sinaloa) better kent bi his stage name El Chapo de Sinaloa (Spainyie: The Shorty frae Sinaloa), is a Mexican norteño/banda sangster.

He first played wi local groups at age 11 as a clarinetist. Later, he learned tae play bass, an foond wirk as a session muisicker wi regional Mexican labels.[1] In the 1990s he signed wi EMI Latin an launched a solo career. Syne then he haes released ower a dozen albums, which hae been successful baith in Mexico an the Unitit States; he haes recordit for Sony Discos an D Disa. His 2007 album Te Va a Gustar wis his maist successful in Americae an wis nominatit for a Latin Grammy.

Discografie[eedit | eedit soorce]

  • El Chichi (1995)
  • 13 Toneladas (1996)
  • Chapo de Sinaloa (1996)
  • Padre de Todos (1999)
  • Tienda Surtida (1999)
  • Me Dicen el Rey (2000)
  • Andamos Borrachos Todos (2000)
  • Que Tal Si Te Compro (2001)
  • El #1 de Jaripeno (2002)
  • Hechizo de Amor: Cien Por Ciento Norteño (2002)
  • 15 Exitos al Estilo Norteño (2002)
  • Fantasia Loca (2003)
  • Tu, Yo y La Luna (2004)
  • La Noche Perfecta (2006)
  • Los Super Corridos (2006)
  • El Jaripeo (2006)
  • Los Mejores Corridos del Chapo de Sinaloa Con Banda (2006)
  • Con Banda Sinaloense 20 Exitos (2006)
  • Recostada en la Cama y Muchos Exitos Mas (2006)
  • Sus 12 Mejores Corridos (2006)
  • Te Va a Gustar (2007) U.S.#95[2]
  • Mis Rancheras Consentidas (2007)
  • Para Siempre (2008)
  • Corridos Ke Mandan (2008)
  • Exitos De Siempre (2009)
  • Con La Fuerza Del Corrido (2009)
  • Apasionado (2010)
  • Corazon de niño (2011)
  • Triunfador (2012)

Filmografie[eedit | eedit soorce]

Télévision[eedit | eedit soorce]

  • Sueño de amor (2016) Jerónimo Durán

References[eedit | eedit soorce]