Vicente Fernández

Frae Wikipedia
Lowp tae: navigation, rake
Vicente Fernández
Vicente Fernández - Pepsi Center - 06.11.11.jpg
Background information
Birth name Vicente Fernández Gómez
Born (1940-02-17) 17 Februar 1940 (age 77)
Huentitán el Alto, Guadalajara,
Jalisco, Mexico
Genres Ranchera, Bolero, Ballad
Thrift Sangster, actor
Years active 1968–2013
Labels Sony Music

Vicente Fernández Gómez (born 17 Februar 1940) is a Mexican sangster an actor. Elk-namit El Rey de la Canción Ranchera (The Keeng o Ranchera Muisic) throuoot the Hispanosphere, Fernández stairtit his career singin for tips on the street, an haes syne become a cultural icon, recordin mair than 50 albums an contributin tae mair than 30 films. He is the faither o the popular sangster Alejandro Fernández an Vicente Fernandez Jr. Vicente Fernandez haes wan seiven Latin Grammy Awards an ane Grammy Award

Awtho less well knt tae Inglis-speakin audiences, he haes consistently filled stadiums an venues throuout his 35-plus years o performin. His repertoire consists o rancheras, an ither Mexican clessics. He is accompaniet live bi a mariachi group, but he is no technically a mariachi muisicker, as he plays nae instrument live. He haes sauld ower 50 million copies warldwide.[1]

Discografie[eedit | eedit soorce]

  1. * 2012: "Los 2 Vicentes" (wi Vicente Fernandez Jr.)
  2. * 2011: Otra Vez
  3. * 2010: El Hombre Que Más Te Amó
  4. * 2010: Un Mexicano en la México
  5. * 2009: Necesito de Ti
  6. * 2008: Primera Fila
  7. * 2007: Para Siempre
  8. * 2006: La Tragedia del Vaquero
  9. * 2006: The Living Legend
  10. * 2005: Y Sus Corridos Consentidos
  11. * 2005: Mis Duetos
  12. * 2004: Se Me Hizo Tarde La Vida
  13. * 2002: Vicente y Alejandro Fernández En Vivo Juntos Por Última Vez
  14. * 2002: Historia de un Ídolo, Vol. II
  15. * 2001: Más Con El Número Uno
  16. * 2000: Historia de un Ídolo, Vol. 1
  17. * 2000: Lobo Herido
  18. * 1999: Y Los Más Grandes Éxitos De Los Dandys
  19. * 1998: Entre El Amor Y Yo
  20. * 1997: Estatua De Marfil
  21. * 1996: Y Sus Canciones
  22. * 1995: Aunque Me Duela El Alma
  23. * 1994: Recordando A Los Panchos
  24. * 1993: Lástima Que Seas Ajena
  25. * 1992: Que de Raro Tiene
  26. * 1991: Mi querido Viejo
  27. * 1991: El Charro Mexicano
  28. * 1990: Y Las Clásicas De José Alfredo Jiménez
  29. * 1990: Mientras Ustedes No Dejen De Aplaudir
  30. * 1989: Por Tu Maldito Amor
  31. * 1988: Mujeres Divinas/El Cuatrero (same album but different titles an track leetin)
  32. * 1988: Lo Mejor De La Baraja Con El Rey
  33. * 1987: Motivos Del Alma
  34. * 1987: Dos Corazones (wi Vikki Carr)
  35. * 1986: Le Canta A América Latina
  36. * 1986: Hoy Platiqué Con Mi Gallo
  37. * 1985: De Un Rancho A Otro
  38. * 1984: Un Mexicano En La México
  39. * 1984: 15 Nuevos Éxitos Con El Ídolo de México
  40. * 1983: 15 Grandes Con El Número 1
  41. * 1982: Es La Diferencia
  42. * 1981: El Numero Uno
  43. * 1981: Alejandra y Los Valses Clásicos
  44. * 1980: De Que Manera Te Olvido/El Tapatío (Same album but unner twa different names)
  45. * 1979: El Tahúr
  46. * 1978: Mi Amigo El Tordillo
  47. * 1978: A Pesar De Todo
  48. * 1977: Canta Para Recordar
  49. * 1977: La Muerte De Un Gallero
  50. * 1976: A Tu Salud
  51. * 1975: ¿Gusta Usted? Joyas Rancheras al Estilo de Vicente Fernández
  52. * 1974: El Hijo Del Pueblo
  53. * 1973: El Ídolo de México
  54. * 1973: Toda Una Época
  55. * 1972: Vicente Fernández (Con La Misma Tijera)
  56. * 1972: ¡Arriba Huentitán!
  57. * 1972: Vicente Fernández (Lo Siento Por Ti)
  58. * 1971: Camino Inseguro
  59. * 1970: Vicente Fernández (Me Está Esperando María)
  60. * 1970: Ni En Defensa Propia
  61. * 1969: Palabra de Rey
  62. * 1968: Vicente Fernández (El Remedio)
  63. * 1967: La Voz Que Usted Esperaba

Filmografie[eedit | eedit soorce]

  • 1991 - Mí querido viejo (Ma dear auld man)
  • 1990 - Por tu maldito amor (For Your Damned Love)
  • 1989 - El cuatrero (The Rustler)
  • 1988 - Entre Compadres Te Veas (You Fynd Yoursel Amang Friends)
  • 1987 - El Diablo, El Santo Y El Tonto (The Devil, the Saunt, an the Feul)
  • 1986 - El Macho (The Tough Ane)
  • 1985 - El Embustero (The Liar)
  • 1985 - Sinvergüenza pero honrado (Shameless but Honorable)
  • 1984 - Acorralado (Cornered)
  • 1984 - Matar O Morir (Kill or Dee)
  • 1983 - Un hombre llamado el Diablo (A Man Cried the Devil)
  • 1983 - Una Pura y Dos Con Sal (Ane Pur an Twa wi Salt)
  • 1983 - El Sinverguenza (The Shameless Ane)
  • 1982 - Juan Charrasqueado & Gabino Barrera
  • 1981 - Todo un Hombre (Aw a Man)
  • 1980 - Como Mexico no Hay Dos (Like Mexico thare is nae ither)
  • 1980 - Picardia Mexicana Numero Dos (Mexican Rogueishness Nummer Twa)
  • 1979 - El Tahúr (The Gambler)
  • 1978 - El Coyote y la Bronca (The Coyote an the Row)
  • 1977 - Picardia Mexicana (Mexican Rogueishness)
  • 1977 - El Arracadas (The Earringer)
  • 1975 - Dios los Cria (God Raises Thaim)
  • 1974 - Juan Armenta el Repatriado (Juan Armenta, The Repatriatit Ane)
  • 1974 - El Albañil (The Bricklayer)
  • 1974 - La Ley Del Monte (The Law o the Firths)
  • 1973 - Entre Monjas Anda El Diablo (The Devil Walks atween Nuns)
  • 1973 - El Hijo del Pueblo (Son o the Fowk)
  • 1972 - Jalisco Nunca Pierde (Jalisco Niver Luises)
  • 1971 - Tu Camino Y El Mio (Your Road an Mine)
  • 1971 - Uno Y Medio Contra El Mundo (Ane an a Hauf Against the Warld)
  • 1971 - Tacos Al Carbon (Grilled Tacos)

References[eedit | eedit soorce]