Vicente Fernández

Frae Wikipedia
Lowp tae: navigation, rake
Vicente Fernández
Backgrund wittins
Birth name Vicente Fernández Gómez
Born 17 Februar 1940 (1940-02-17) (age 74)
Huentitán el Alto, Guadalajara,
Jalisco, Mexico
Genres Ranchera, Bolero, Ballad
Occupations Sangster, actor
Years active 1968–2013
Labels Sony Music

Vicente Fernández Gómez (born 17 Februar 1940) is a Mexican sangster an actor. Elk-namit El Rey de la Canción Ranchera (The Keeng o Ranchera Muisic) throuoot the Hispanosphere, Fernández stairtit his career singin for tips on the street, an haes syne become a cultural icon, recordin mair than 50 albums an contributin tae mair than 30 films. He is the faither o the popular sangster Alejandro Fernández an Vicente Fernandez Jr. Vicente Fernandez haes wan seiven Latin Grammy Awards an ane Grammy Award

Awtho less well knt tae Inglis-speakin audiences, he haes consistently filled stadiums an venues throuout his 35-plus years o performin. His repertoire consists o rancheras, an ither Mexican clessics. He is accompaniet live bi a mariachi group, but he is no technically a mariachi muisicker, as he plays nae instrument live. He haes sauld ower 50 million copies warldwide.[1]

Discografie[eedit | eedit soorce]

  1. * 2012: "Los 2 Vicentes" (wi Vicente Fernandez Jr.)
  2. * 2011: Otra Vez
  3. * 2010: El Hombre Que Más Te Amó
  4. * 2010: Un Mexicano en la México
  5. * 2009: Necesito de Ti
  6. * 2008: Primera Fila
  7. * 2007: Para Siempre
  8. * 2006: La Tragedia del Vaquero
  9. * 2006: The Living Legend
  10. * 2005: Y Sus Corridos Consentidos
  11. * 2005: Mis Duetos
  12. * 2004: Se Me Hizo Tarde La Vida
  13. * 2002: Vicente y Alejandro Fernández En Vivo Juntos Por Última Vez
  14. * 2002: Historia de un Ídolo, Vol. II
  15. * 2001: Más Con El Número Uno
  16. * 2000: Historia de un Ídolo, Vol. 1
  17. * 2000: Lobo Herido
  18. * 1999: Y Los Más Grandes Éxitos De Los Dandys
  19. * 1998: Entre El Amor Y Yo
  20. * 1997: Estatua De Marfil
  21. * 1996: Y Sus Canciones
  22. * 1995: Aunque Me Duela El Alma
  23. * 1994: Recordando A Los Panchos
  24. * 1993: Lástima Que Seas Ajena
  25. * 1992: Que de Raro Tiene
  26. * 1991: Mi querido Viejo
  27. * 1991: El Charro Mexicano
  28. * 1990: Y Las Clásicas De José Alfredo Jiménez
  29. * 1990: Mientras Ustedes No Dejen De Aplaudir
  30. * 1989: Por Tu Maldito Amor
  31. * 1988: Mujeres Divinas/El Cuatrero (same album but different titles an track leetin)
  32. * 1988: Lo Mejor De La Baraja Con El Rey
  33. * 1987: Motivos Del Alma
  34. * 1987: Dos Corazones (wi Vikki Carr)
  35. * 1986: Le Canta A América Latina
  36. * 1986: Hoy Platiqué Con Mi Gallo
  37. * 1985: De Un Rancho A Otro
  38. * 1984: Un Mexicano En La México
  39. * 1984: 15 Nuevos Éxitos Con El Ídolo de México
  40. * 1983: 15 Grandes Con El Número 1
  41. * 1982: Es La Diferencia
  42. * 1981: El Numero Uno
  43. * 1981: Alejandra y Los Valses Clásicos
  44. * 1980: De Que Manera Te Olvido/El Tapatío (Same album but unner twa different names)
  45. * 1979: El Tahúr
  46. * 1978: Mi Amigo El Tordillo
  47. * 1978: A Pesar De Todo
  48. * 1977: Canta Para Recordar
  49. * 1977: La Muerte De Un Gallero
  50. * 1976: A Tu Salud
  51. * 1975: ¿Gusta Usted? Joyas Rancheras al Estilo de Vicente Fernández
  52. * 1974: El Hijo Del Pueblo
  53. * 1973: El Ídolo de México
  54. * 1973: Toda Una Época
  55. * 1972: Vicente Fernández (Con La Misma Tijera)
  56. * 1972: ¡Arriba Huentitán!
  57. * 1972: Vicente Fernández (Lo Siento Por Ti)
  58. * 1971: Camino Inseguro
  59. * 1970: Vicente Fernández (Me Está Esperando María)
  60. * 1970: Ni En Defensa Propia
  61. * 1969: Palabra de Rey
  62. * 1968: Vicente Fernández (El Remedio)
  63. * 1967: La Voz Que Usted Esperaba

Filmografie[eedit | eedit soorce]

  • 1991 - Mí querido viejo (Ma dear auld man)
  • 1990 - Por tu maldito amor (For Your Damned Love)
  • 1989 - El cuatrero (The Rustler)
  • 1988 - Entre Compadres Te Veas (You Fynd Yoursel Amang Friends)
  • 1987 - El Diablo, El Santo Y El Tonto (The Devil, the Saunt, an the Feul)
  • 1986 - El Macho (The Tough Ane)
  • 1985 - El Embustero (The Liar)
  • 1985 - Sinvergüenza pero honrado (Shameless but Honorable)
  • 1984 - Acorralado (Cornered)
  • 1984 - Matar O Morir (Kill or Dee)
  • 1983 - Un hombre llamado el Diablo (A Man Cried the Devil)
  • 1983 - Una Pura y Dos Con Sal (Ane Pur an Twa wi Salt)
  • 1983 - El Sinverguenza (The Shameless Ane)
  • 1982 - Juan Charrasqueado & Gabino Barrera
  • 1981 - Todo un Hombre (Aw a Man)
  • 1980 - Como Mexico no Hay Dos (Like Mexico thare is nae ither)
  • 1980 - Picardia Mexicana Numero Dos (Mexican Rogueishness Nummer Twa)
  • 1979 - El Tahúr (The Gambler)
  • 1978 - El Coyote y la Bronca (The Coyote an the Row)
  • 1977 - Picardia Mexicana (Mexican Rogueishness)
  • 1977 - El Arracadas (The Earringer)
  • 1975 - Dios los Cria (God Raises Thaim)
  • 1974 - Juan Armenta el Repatriado (Juan Armenta, The Repatriatit Ane)
  • 1974 - El Albañil (The Bricklayer)
  • 1974 - La Ley Del Monte (The Law o the Firths)
  • 1973 - Entre Monjas Anda El Diablo (The Devil Walks atween Nuns)
  • 1973 - El Hijo del Pueblo (Son o the Fowk)
  • 1972 - Jalisco Nunca Pierde (Jalisco Niver Luises)
  • 1971 - Tu Camino Y El Mio (Your Road an Mine)
  • 1971 - Uno Y Medio Contra El Mundo (Ane an a Hauf Against the Warld)
  • 1971 - Tacos Al Carbon (Grilled Tacos)

References[eedit | eedit soorce]