Maurane

Frae Wikipedia
Jump to navigation Jump to search
Maurane
Born Claudine Luypaerts
12 November 1960(1960-11-12)
Ixelles, Belgium
Died 7 Mey 2018 (aged 57)
Schaerbeek, Belgium
Naitionality  Belgium
Thrift sangster

Maurane, real name Claudine Luypaerts, (born 12 November 1960; deed 7 Mey 2018) wis a Belgian sangster. She last waled in Schaerbeek.

Maurane wis born at Ixelles. Her faither wis director in the Académie de Musique de Verviers, an when she wis a teenager she teuk pairt in several muisical contests. In 1979, she pairticipatit in the shaw, Brel en mille temps, wi Philippe Lafontaine, she wis discovered thare bi the French sangwriter, Pierre Barouh.

She later got smaw contracts singin backin vocals in cafés for Jo Lemaire an Philippe Lafontaine till she released her first album in 1986.

She haes a dochter namit Lou wi the sangster Pablo Villafranca.

In 2012, she is in the Jury o Nouvelle Star on the channel D8.

In 2018, she died 7 Mey 2010 at 57 years old.

Honours[eedit | eedit soorce]

Selectit discografie[eedit | eedit soorce]

  • Singles
    • 1986 : "Danser"
    • 1988 : "Les uns contre les autres - Toutes les mamas"
    • 1989 : "Tout pour un seul homme - Pas gaie la pagaille"
    • 1990 : "Où es-tu?"
    • 1991 : "Du mal - Mentir"
    • 1992 : "Sur un prélude de Bach" - "Ami ou ennemi" - "Qui es-tu Marie-Jeanne?"
    • 1993 : "Ça casse - Décidément"
    • 1994 : "Boum" (en concert)[1]
    • 1996 : "Différente quand je chante" - "Le paradis c'est l'enfer" - "Juste une petite fille"
    • 1997 : "Tout va bien dans ce monde"
    • 1998 : "L'un pour l'autre" - "Les yeux fermés"
    • 1999 : "Désillusionniste" - "Chanson de l'autruche" (Émilie Jolie) - "La chanson des vieux amants" (en concert)
    • 2000 : "Pour les âmes, pour les hommes" - "Qui à part nous?" - "Il neige des e-mails"
    • 2001 : "Toi du monde"
    • 2002 : "Tu es mon autre" (with Lara Fabian, nominated tae Victoires de la Musique)
    • 2003 : "Tout faux" - "Quand les sangs"
    • 2004 : "Des millions de fois"
  • Albums
    • 1986 : Danser - HLM
    • 1988 : Starmania (Rôle de Marie-Jeanne)
    • 1989 : Maurane (100 000 copies selling - Gowd Disc in Fraunce)
    • 1991 : Ami ou ennemi (300 000 copies selling - Platinum Disc in Fraunce)
    • 1994 : Une fille très scène
    • 1996 : Différente - Les années Saravah (100 000 copies selling - Gowd Disc in Fraunce)
    • 1998 : L'un pour l'autre (300 000 copies selling - Platinum Disc in Fraunce)
    • 1999 : Collection master série - Maurane à l'Olympia
    • 2000 : Toi du monde (50 000 copies selling)
    • 2003 : Quand l'humain danse (200 000 copies selling - Gowd Disc in Belgium & Dooble Gowd Disc in Fraunce))
    • 2005 : Un ange passe (as pairt of the HLM trio)
    • 2007 : Si aujourd'hui (100 000 copies selling - Platinum Disc in Belgium & Gowd Disc in Fraunce)
    • 2009 : Nougaro, ou l'esperance en l'homme (130 000 copies selling - Platinum Disc in Fraunce)

Filmography[eedit | eedit soorce]

Honours[eedit | eedit soorce]

References[eedit | eedit soorce]

  1. http://www.jukebo.fr/maurane/clip,boum,vv8rp.html
  2. Article in "La Libre Belgique"
  3. Culture Ministery of the French-speaking Community of Belgium, promotion 2003
  4. Website RTL Belgium, Maurane, Officer

Freemit airtins[eedit | eedit soorce]