Rossana Fernández-Maldonado

Frae Wikipedia
Jump to navigation Jump to search
Rossana Fernández-Maldonado
Rfm megaplaza5.png
Born Rossana Fernández-Maldonado Nagaro
(1977-11-03) 3 November 1977 (age 42)
Lima, Peru
Naitionality Peruvian
Thrift Actress, sangster
Years active 1991–present
Hauf-marrae(s) Nicolás Sáez Yano
Childer 1

Rossana Fernández-Maldonado Nagaro (born 3 November 1977) is a Peruvian actress, sangster an TV host. In 2006 she joined the cast o Mi problema con las mujeres, which wis nominatit for International Emmy for Best Comedy.[1] In her kintra, she haes starred in the muisicals Cabaret an Amor sin barreras (West Side Story).[2]

She haes been a antagonist o the telenovelas La mujer en el espejo an La Traición.

Filmografie[eedit | eedit soorce]

Leet o film credits as an actress
Year Title Role Notes
2001 Señor Ladrón Livia Short film
2004 Una sombra al frente Rosita Aet
2005 Anillo de compromiso Maya Short film
2009 Zona Oculta Micaela Short film
2013 Teresa, la novia de libertador Catalina
Leet o televeesion credits as an actress
Year Title Role Notes
1996 Nino Sofía Yépez
1997 Leonela, muriendo de amor Patricia 'Paty' Machado Mirabal
1998 Luz María Liliana "Lily" Aldama de la Vega
1999 Isabella, mujer enamorada Patricia Armendáriz
2000 Pobre diabla Sandra Palacios
2002 Vale todo Beatriz Lead role
Teatro desde el Teatro The angel Episode "Un cuento de Navidad"
2003 Ama la Academia Manuela Echeverry Lead role
2004 La mujer en el espejo Xiomara Carvajal Antagonist
2005—2006 Decisiones Varios roles 18 episodes
2006 Esta Sociedad Sandra Queirolo
Mi problema con las mujeres Caro
2007 Un amor indomable Julieta Pérez de Romaña Lead role
2008 Placeres y Tentaciones Chiara Pringle Lead role
Esta Sociedad 2 Sandra Queirolo
La Traición Beatriz de Linares Antagonist
2011 La santa sazón Luz Gringuita Lead role
Leet o televeesion credits as hersel
Year Title Role Notes
1991—1995 Nubeluz Cíndela 4 temporadas
2009 Fuego cruzado: Vidas extremas Famous person 1 episode
El show de los sueños: sangre de mi sangre Contestant 2° place
El show de los sueños: reyes del show Contestant 4° place
2012—present Hola a todos Host

Theatre[eedit | eedit soorce]

List of credits in theater as an actress
Year Title Role Notes
1999 A chorus line Maggie
2005 Grease Sandy Olsson Lead role
Teatro Colsubsidio, Bogotá
2006 Broadway nights Roxie Hart/Charity Hope Valentine
2009 Una pulga en la oreja Bavet July 9—August 22
A pie, descalzos ¡vamos! Ángel October 1—October 10
Cabaret Sally Bowles Lead role
Teatro Marsano
October 1—October 31
2010 El musical 2010 Various roles May 12—June 27
¡Grántico, pálmani, zum! Cíndela Children's show
2011 West Side Story Maria Nunez Lead role
Teatro Municipal (Lima)
June 2—July 10
2012 Hairspray Amber Von Tussle Teatro Peruano Japonés
May 14—August 16

Discografie[eedit | eedit soorce]

Year Song Album Notes
2009 «¡Despierta, es navidad!» La Navidad de tus sueños Feat. El show de los sueños airtists.
2010 «Yo te prometo»
-
Feat. José Val

References[eedit | eedit soorce]

Freemit airtins[eedit | eedit soorce]