Kumsong Tractor Factory

Frae Wikipedia
Jump to navigation Jump to search
Kumsong Tractor Factory
Chosŏn'gŭl 금성뜨락또르종합공장
Hancha 金星トラクター総合工場
Revised Romanisation Geumseong Tteurakttoreu Jonghap Gongjang
McCune–Reischauer Kŭmsŏng Ttŭrakttorŭ Chonghap Kongjang

The Kŭmsŏng Tractor Factory, locatit in Kiyang-dong, Kangsŏ-guyŏk, Namp'o, is North Korea's lairgest manufacturer o tractors, bulldozers, an ither agricultural equipment. Employin aroond 10,000 workers, the factory haes a floor aurie o 142,000 square metres (1,530,000 sq ft) on a tot aurie o 400,000 square metres (4,300,000 sq ft). Peak production capacity is 10,000 tractors per year. The factory's current products include the Ch'ŏllima 28 28 horsepower (21 kW), Ch'ŏllima 32 32 horsepower (24 kW), Ch'ŏllima 40 40 horsepower (30 kW), P'ungnyŏn 75 75 horsepower (56 kW), Sonyŏn 45 horsepower (34 kW) an Ch'ŏllima 2000 tractors, an the P'ungnyŏn bulldozer. As o 2017, the factory wis producin the new 80-hp Ch'ŏllima 804 tractor model. Claims hae been made this factory an aa produces TEL mobile missile platforms. The facility is served bi the Korean State Railway via Kangsŏ Station on the P'yŏngnam Line.

History[eedit | eedit soorce]

The plant wis opened in 1954, rebuilt frae the ruins o a chemical fertiliser plant destroyed during the Korean War, producin various agricultural implements. The first tractor, the 'Ch'ŏllima 28, entered production in 1958. The prototype of this tractor, which was reverse engineered from a Soviet design, was built up in forty days, but only ran in reverse gear. Production capacity was expanded significantly in the following years; between 1970 and 1978, output increased 8.7 times, and by 1979, only 30% of production was of the 28-horsepower model, with the other 70% being accounted for by the 75-hp P'ungnyŏn model. Automation is an aa extensive; for ensaumple, the process o makin the gearbox an the ingine blocks are each overseen bi a single person. Baith Kim Il-sung an Kim Jong-il visited the factory numerous times tae offer on-the-spot guidance; thare is a lairge monument commemoratin the first o Kim Il-sung's visits.

References[eedit | eedit soorce]